Munskydd mot Corona

Information och jämförelser av munskydd

Hjälper munskydd mot Coronavirus?

Detta är ett oerhört omdebatterat ämne, särskilt i Sverige – där det (just nu) inte är krav på att bära munskydd när man vistas på allmäna platser. Jämfört med andra länder såsom exempelvis Spanien, där det är ett krav att bära munskydd utomhus. Bryter man mot detta så riskerar man dryga böter.

Det man kan konstatera är att det skadar inte att bära munskydd. Om det dessutom även finns en chans att det kan hjälpa till att skydda dig från att antingen bli smittad utav Corona, alternativt förindra att du smittar andra med viruset – så varför inte lika gärna bära ett munskydd när du vistas på allmäna platser?

Munskydd 50-pack

50-Pack Engångs-Munskydd

Ett paket med 50 stycken munskydd i mjuk kvalitet gjord utav 3-lagrig vävnad. Munskydden kommer med elastiska band som du fäster runt öronen för att hålla det på plats framför munnen.

OBS! Detta är engångsmunskydd och bör slängas direkt efter användning. Rekommendationen är att byta dessa munskydd efter 4 timmars användning. 

2-pack Ansiktsmask KN95

2-Pack Munskydd KN95

Dessa munskydden ger ett extra starkt andningsskydd. KN95 munskydden filtrera bort hela 95% utav orenheter, smuts och partiklar i luften.

KN95 är en kinesisk standard som motsvarar amerikanska N95 och den europeiska FFP2-standarden. För att uppfatta vad KN95, N95 och FFP2 upprätthåller för säkerhetskvalitet så kan ni följa länken direkt till MEDS som säljer dom.

Egna munskydd (svart) från ME Produkter

Egna munskydd

Skapa egna munskydd med tryck för ett mer personligt munskydd. Flera aktörer erbjuder egna munskydd med valfritt tryck.

Dessa munskydd finns i flera olika färger och modeller och finns att beställa i flerpack. Du kan välja själv hur du vill skapa dina egna munskydd.

Misstänker du att du har Corona?

Då bör du ta ett test för att se huruvida du bär på Coronavirus eller inte. Vi har jämfört alla tillgängliga Coronatester så du lätt kan välja det som är rätt för dig!